Interview met Kenneth Reumerman over de Online Event Box

In deze tijd en economie is het, zeker voor ondernemers in de evenementenbranche, omdenken geblazen. Natasja, founder van ZEPnl, gaat in gesprek met de omdenkers binnen ZEPnl. Het eerste interview is met Kenneth Reumerman, bedenker van de Online Event Box

Stel je even voor

Kenneth Reumerman, 37 jaar en woonachtig in Amsterdam. Sinds 2013 ben ik als ondernemer actief in de event catering. Met mijn bedrijf BBQ Events en onze BBQ Smokers kunnen wij authenthieke BBQ’s organiseren voor particulieren, bedrijven, evenementenlocaties en evenementenbureaus tot maarliefst 2.500 gasten. Vanwege de huidige omstandigheden en de vraag naar tastbaarheid en engagement tijdens online events, heb ik Online Event Box opgericht. Met de Online Event Box beleef je een online event als een live event!

Wat is de Online Event Box?

De Online Event Box is een box die je voor je online event kan sturen naar de deelnemers met de standaard benodigdheden voor een event, zoals een blocnote enpen, wat te eten, wat te drinken en de mogelijkheid om nog sponsoritems zoals flyers of goodies aan toe te voegen. Dit alles wordt volledig gepersonaliseerd met het logo van het event op alle drukbare items.

Hoe kom je bij het idee deze te ontwikkelen?

Door de Corona crisis kwam onze catering business bijna helemaal stil te liggen. We merkten dat er naast onze thuisbezorgservice ook vraag was naar mogelijkheden voor de online meetings. Toen hebben we dit concept bedacht. Sinds vorige week staat het online, de eerste offertes zijn de deur al uit en de allereerste bestelling is al binnen.

Waarom zou ik dit inzetten voor mijn events?

De voornamelijkste reden is om ook van een online event een tastbare herinnering mee te geven,  zoals je natuurlijk bij een offline event vaak ook doet. Denk aan gepersonaliseerde items, zoals pennen en kladblokjes of andere goodies. En juist ook om extra engagement voor je online event te creëren. Bezoekers zullen bij tastbare items meer engagement ervaren om actief deel te nemen aan het online event.

Wat zit er allemaal in zo’n box?

De online eventbox is er in 3 soorten

De Meetingkit is een doosje wat in eigen stijl kan worden gedrukt en bevat standaard een pen, blocnote, Tony Chocolonely reep en een zakje Bolero waar je anderhalve liter limonade mee kunt maken. De Meetingkit is volledig naar eigen wens aan te passen. De meetingkit wordt via een brievenbuspakket 1 a 2 dagen van tevoren bij de deelnemers bezorgd.

Verder zijn er ook nog de lunchkit en de borrel kit, welke gekoeld geleverd worden op de dag van het event. Meer informatie hierover kun je terugvinden op de website. Alle boxen zijn volledig naar eigen wens samen te stellen en er kunnen ook eigen producten aan worden toegevoegd.

De producten in de online eventboxen zijn standaard gemaakt van duurzame materialen. Qua catering werken we zoveel mogelijk met lokale producten en zijn de meeste producten veganistische en vrij van allergenen.

De pakketten zijn eventueel nog uit te breiden met een activiteit. Denk hierbij aan een online teambuilding of een gepersonaliseerde pubquiz. Dit gewoon in combinatie met je laptop en/of telefoon.

Kun je ze alleen inzetten voor online events?

Nee hoor, je kunt ze juist ook gebruiken voor je hybride events, zodat je de online deelnemers van hetzelfde pakket kunt voorzien als de deelnemers die fysiek aanwezig zijn. Tevens kun je ze ook voor je live event inzetten, iedereen krijgt dat al een eigen pakketje voordat het evenement begint. Dat kan helemaal Coronaproof.