Met deze verzekering gaat uw evenement altijd door

Wat hebben we geleerd van de corona-pandemie? Dat we met een paar beslissingen de hele maatschappij tot stilstand kunnen brengen! Dat we bioscopen, vliegvelden, sportscholen, bedrijven, theaters, restaurants, universiteiten, stadions, winkels, nachtclubs, festivals en wat al niet door het uitspreken van een paar woorden kunnen sluiten. Uit het oogpunt van volksgezondheid.

Maar wat hebben we ook geleerd? Dat we als mensheid enorm creatief en flexibel zijn door meteen te gaan gebruiken wat nog wel voorhanden is. Niet meer fysiek bij elkaar, dan maar beeldbellen. Niet meer naar de fysieke winkel, dan maar naar de virtuele webshop. Niet meer naar het theater of de bioscoop. Dan maar streamen of Netflix kijken. Waarbij de onderliggende software razendsnel werd verbeterd en extreem schaalbaar werd gemaakt.

Krijgen we zo’n situatie nog een keer? Waarschijnlijk zegt de overgrote meerderheid hier ‘nee’ op, maar ondertussen zijn we niet zolang geleden wereldwijd geteisterd door bijvoorbeeld SARS, de Aziatische griep, de Spaanse griep, de Vogelgriep, de Mexicaanse griep en Hiv/aids. De kans is dus levensgroot dat zich zo’n situatie nogmaals voordoet, waarbij niet te voorspellen is of dat op korte of op lange termijn het geval zal zijn.

En als we weer zo’n lock-down krijgen en de maatschappij opnieuw krakend tot stilstand komt hoe reageren we daar dan op. Opnieuw ons verlies nemen en schuilen tot de bui weer is overgedreven?

De Italiaanse branche van Kotuko (die software produceert om op zo eenvoudig mogelijke wijze evenementen offline maar ook virtueel te organiseren) bedacht dat het doodzonde is om een kant en klaar georganiseerd fysiek evenement simpelweg te cancelen en alle kosten te beschouwen als ‘sunk costs‘. In het verlengde van hun succesvolle actie mogen wij als Kotuko Nederland nu ook een verzekeringspolis voor dit soort situaties aanbieden.

Wat wordt daarmee bedoeld? Organisatoren van offline evenementen sluiten een verzekering af bij Kotuko die in het geval het fysieke evenement opeens niet door kan gaan, de software en de expertise levert om datzelfde evenement (in een zo dicht mogelijke benadering van de oorspronkelijke werkelijkheid) online – virtueel – te houden. Enige beperkende factor is de minimale tijd die nodig is om het evenement virtueel in te richten. En natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden (voor de verzekering en voor het optuigen van het evenement), maar die zijn een fractie van de kosten die het fysieke evenement met zich meebrengen. En precies op tijd kunnen bezoekers en exposanten c.q. sprekers elkaar ontmoeten om over en weer kennis te nemen van elkaars vraag en aanbod. De verzekering kost € 590 en voor dat bedrag wordt de zekerheid gekocht dat het evenement doorgaat ongeacht de pandemie die ons op dat moment teistert.

Interessant? Neem contact op met Oscar Bout voor een verdere toelichting op de verzekering en misschien zelfs een demonstratie van de software waarmee het virtuele evenement mogelijk wordt gemaakt.