Volgende bijeenkomst: maandag 27 september

Days
dagen
hours
uren
min
min
sec
sec

Graag nodigen wij je uit voor de (eindelijk weer) live bijeenkomst van ZEP020. Met een kort en krachtig programma maak je kennis met bijzondere erfgoedlocaties en ontmoeten we elkaar weer in het echt.

Deze keer zijn we, op uitnodiging van Berdien Siere van Siere cateraars, te gast bij Museum Werf het Kromhout. Waar we een inspirerende lezing krijgen van Stadsherstel.

Van stoommachines naar dieselmotoren.

Door de industriële revolutie veranderde de manier waarop spullen werden gemaakt. Van handwerk gingen machines  het steeds meer overnemen. De steden raakten bewoond door fabrieksarbeiders en aan de rand van de steden ontstond industrie. Amsterdam Oost was zo’n industrieterrein waar scheepsbouw plaatsvond. Door de gunstige ligging én aan het IJsselmeer én via het IJ de Noordzee, was het logistiek logisch dat de eerste scheepswerven in Amsterdam Oost kwamen. Van fossiel naar ….

Waarom een bijeenkomst in een museum?

De geschiedenis vertelt verhalen van aanpassen en vooruitgang. Van creativiteit. Van mensen die verhalen maken. In museumwerf ’t Kromhout kun je de geschiedenis aanraken. Ruiken. Een hele andere beleving dan achter het zoveelste triplex wandje.

Aanmelden

Programma

Onze leden

Hieronder een overzicht van de leden van ZEP020

Onze leden