ZEP030: focus op wat echt belangrijk is

Maandag 4 november hadden we weer een goed bezochte ZEP030 bijeenkomst. Dit keer in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Prachtig gelegen aan de Vecht, vind je dit klooster dat in 1966 gebouwd werd door Kanunnikessen en dat tot voor kort nog werd bewoond door de drie laatst overgebleven zusters. Vorig jaar heeft het klooster een transformatie ondergaan waarbij de focus is komen te liggen op tentoonstellen van hedendaagse kunst en verhuur voor brainstorms, presentaties en congressen.

Deze ochtend gaf ZEP030-lid Marten Wallinga ons een kijkje in zijn muzikale keuken en kregen we een paar vrolijke stukken muziek voorgeschoteld. Samen met zijn compagnon Hans vormt Marten muziekduo De Gasten; inzetbaar voor feesten, partijen, recepties, openingen, jubilea etc.

Gastspreekster Joyce de Ruiter gaf een indrukwekkende presentatie over haar levensloop en carrière die ze, ondanks en zelfs vanwege haar zeldzame ziekte heeft kunnen opbouwen. Door niet bij de pakken neer te gaan zitten toen zij hoorde dat ze langzaam doof en blind zou worden, maar juist kansen te zien en te grijpen is Joyce inmiddels een veelgevraagd inspirator en spreker voor congressen, tv-programma’s e.d.